Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2016

 

2016.jpg

 

Letošní rok, Rok 2016, jsme zahájily 17.01.2016 vystoupením v Polském Tešíně v "kościele Jezusowym". Jednalo se o novoroční benefiční koncert s názvem: "Ratujmy Organy Kościoła Jezusowego w Cieszynie", na kterém jsme vystoupily spolu s mnoha začínajícími ale již i známými mladými zpěváky z Polska. Výtěžek z celého koncertu, na kterém byly slyšet jak polské, české tak i anglické koledy a vánoční písně, byl určen na dokončovací práce rekonstrukce varhan v kostele, které patří mezi největší historický kousek na Těšínském Slezsku.

Letošní novoroční setkání se uskutečnilo 31.01.2016 ve Sport Centru ve Smilovicích. Pojali jsme ho už tak trochu jako oslavu jubilea našeho souboru. Letos totiž oslavíme 15 let našeho působení. Kromě klasického bowlingového turnaje, jsme mohli shlédnout vzpomínkovou prezentaci: "Laudate 15let", dát si výborný dort, dobře se najíst a hlavně spolu prožít krásné odpoledne u společných rozhovorů a vzájemného sdílení.

07.02.2016 jsme vystoupily v rámci nedělních bohoslužeb v evangelickém kostele v Bystřici.

04.03.2016 se konal tradiční Světový den modliteb v LECAV Centru, letos za Kubu. My jsme měly možnost zde vystoupit se svými písněmi, ale také jsme se pro tuto chvíli naučily jednu tradiční kubánskou píseň s názvem Guantanamera. Nejenže jsme se mohli dozvědět mnoho zajímavého o této zemi, ale také jsme se za ni i za křesťany žijící na Kubě mohli modlit. A samozřejmě že po skončení programu nesměly chybět tradiční "kubánské doutníky", ale i spousta zajímavého tamějšího jídla.

06.03.2016 jsme vystoupily se svými písněmi na nedělních bohoslužbách. V tomto měsíci proběhla ještě zkouška s kapelou Wedding band a to 23.03.2016 na faře v Bystřici. V rámci velikonočních svátků pak 25.03.2016 na bohoslužbách na Velký pátek v bystřickém evangelické kostele.

Už od začátku roku jsme pilně trénovaly na jednu letošní významnou akci, a v její předvečer 09.04.2016 jsme měli ještě velké soustředění na faře. Ta zmiňovaná akce proběhla 10.04.2016 v průběhu rodinných nedělních bohoslužeb, a jednalo se o Koncert u příležitosti 15. výročí souboru Laudate. Program celých slavnostních bohoslužeb nesl název naší laudatovské hymny: "Všechny národy světa, vzdávejte Bohu čest", a byl čistě v naší režii (záznam ze slavnostních bohoslužeb je možné shlédnout ONLINE). Z větší části byl vyplněn našimi staršími písněmi, které jsme se snažily pojmout nově a jinak, a proto jsme ke svému zpěvu přizvali hudební skupinu Wedding band. Samozřejmě jsme si pro tuto významnou akci připravili i několik písní nových. V průběhu programu bylo možné shlédnout i prezentaci Laudate 15 let, jako takové shrnutí našeho působení a postupného růstu a vývoje, nejen v oblasti zpívání a vzdávání chvály našemu Bohu. Po koncertě jsme měly nachystaný malý rautík nejen pro nás, ale i naše bodyguardy a pozvaly jsme i laudatky, které teď momentálně Laudate nenavštěvují, my ale věříme, že zase brzo začnou chodit mezi nás. Celá akce se velice vydařila a těch krásných 15 let našeho zpívání Pánu Bohu na chválu jsme tímto krásně dovršily.

 

pozvanka-na-vyroci-laudate.jpg

 

23.04.2016 jsme mohly s naší laudatkou Luckou Babilonovou oslavit její svatební den. Na jejich svatbě v bystřickém kostele jsme jim zazpívali naše písně, ale hlavně popřáli ji i jejímu manželovi: hodně zdraví a Božího požehnání na společné cestě životem..."

Ještě před prázdninami jsme vystupovaly 05.06.2016 na nedělních bohoslužbách v bystřickém kostele.

V červenci jsme byly pozvány do Evangelického kostela v Ustroniu, kde ve dnech 21.-23.07.2016 probíhaly "Dni Jakubowe" u příležitosti "Pamiątki 178-lecia poświęcenia kościoła ap. Jakuba Starszego oraz 233. rocznicy powstania parafii w Ustroniu.". My jsme se svými písněmi vystoupily 22.07.2016, a vyplnily jsme tak program jednoho z koncertů k tomuto významnému jubileu. Spolu s posluchači jsme prožili velmi požehnané chvíle.

07.08.2016 jsme posloužily svými písněmi na rodinných bohoslužbách v kostele v Bystřici.

10.09.2016 jsme mohly s naší laudatkou a sólistkou Katkou Klimkovou oslavit její svatební den. Obřad se konal v bystřickém evangelickém kostele, a my jsme ji i jejímu nastávajícímu moc rády zazpívaly a hlavně popřály: "mnoho štěstí, lásky a Boží požehnání na společné cestě životem..."

25.09.2016 proběhly jako každý rok oslavy Památky založení našeho sboru v Bystřici. Akce se konala v rámci nedělních bohoslužeb v Bystřici, a my jsme byly moc rády, že můžeme vystoupit se svými písněmi.

16.10.2016 jsme zpívaly na dopoledních nedělních bohoslužbách v bystřickém chrámu.

04.12.2016 jsme byly pozvány se svým vystoupením do Třince na Večer koled. Zde jsme zazpívaly naše nejhezčí vánoční koledy a velice jsme se všem líbily.

V prosinci jsme mohli spolu s naší dirigentkou Alenkou Kostkovou oslavit její krásné životní jubileum 60-let. Na slavnostní oběd nás všechny i s bodyguardy pozvala 11.12.2016 na faru v Bystřici. Kromě výborného oběda a perfektního zákusku ke kávě, jsme mohli všichni dohromady strávit společné odpoledne, vzájemně si popovídat a tak trošku zpomalit a zastavit se v tom shonu a spěchu před Vánocemi. Naší dirigentce bychom chtěli poděkovat, za těch nádherných 15-let Laudate, za její obětavou práci nejen při přípravě písní, rozepisování hlasů, ale i při nacvičování písniček na zkouškách, které jsou mnohdy takovou malou zátěžovou zkouškou jejich nervů... "Jsme vděčni našemu Pánu za to, že Tě povolal do této služby, děkujeme za Tvoje ochotné a skvělé vedení našeho souboru, a přejeme Ti, aby Laudate ještě dlouho svými písněmi vzdávalo Bohu čest a chválu a Tobě dělalo především jen radost!"

Jak v předchozích letech, tak i letos, jsme se 18.12.2016 zúčastnily se svými vánočními písněmi Večeru koled v Bystřici (záznam z bohoslužeb je možné shlédnout ONLINE, záznam z našeho vystoupení shlédnout ZDE), a také štědrovečerní bohoslužby, která se konala v podvečer 24.12.2016 v bystřickém kostele.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář