Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2005

 

2005.jpg

 

Rok 2005 jsme zahájili novoročním setkáním laudatek a jejich bodyguardů 27.01.2005 v restauraci na Bowlingu v Bystřici. Dali jsme si výbornou večeři, kávičku a k tomu něco na zub a u toho probrali život našeho chóru. Večer jsme měli malý bowlingový turnaj a tím dovršili oslavy 4.roku našeho působení.  

Až do června jsme jezdily různě po našem kraji a těšily našim zpěvem například sborovníky v Návsí při Aliančním týdnu modliteb nebo na Velikonoční seniorátní slavnosti, ale také v Bystřici na rodinných bohoslužbách a biblických hodinách.

04.06.2005 se konalo naše další větší soustředění v Písku, které proběhlo v podobném duchu jako to minulý rok. Poctivě jsme trénovaly, ale také užívaly volný čas strávený společně. Každá z nás dostala dokonce malý dáreček, barevné tričko s názvem našeho chóru LAUDATE (to abychom se neztratily v Praze, kam se letos společně chystáme:-)
 

soustredeni_laudate_020.jpg
 

17.-19.06.2005 jsme se vypravili do Prahy na Setkání křesťanů, na náš druhý větší zájezd. V pátek brzo ráno jsme nasedli do rychlíku směr Praha. Na místo jsme dorazili kolem poledne značně unaveni, takže jsme byli rádi, že jsme se mohli hned ubytovat. Nocleh jsme měli zajištěný v Křesťanském domě mládeže sv. Ludmily. Po tom, co jsme si trošku odpočinuli jsme vyrazili na toulky srdcem Evropy. Večer jsme se sešli v kostele Českobratrské církve evangelické, kde jsme vystoupily s několika písněmi. Na druhý den v sobotu jsme měly na programu hned 2 koncerty, a to ráno a večer v katolickém kostele sv. Havla. Tam nás přijali s otevřenou náručí a s velkým nadšením si vyposlechli naše písně. Kdežto v neděli jsme se setkali s trochu jinými lidmi. Měli jsme vystoupit v kostele katolické církve, kde jsme ale nebyli moc vítanými hosty. Proto jsme prostor před oltářem dobrovolně opustili a trochu zklamaní se vydali pryč. Útočiště jsme nalezli v Betlémské kapli CB církve, kde nás srdečně přivítali a také požádali o malé vystoupení. Před definitivním odjezdem jsme se posilnili v místní Pizzerii a pak nám nezbylo nic jiného, než se zase vydat domů.

Abychom si po náročném období trochu odpočinuly, byly jsme pozvány na oslavu 50-tých narozenin naší laudatky Vandy Mlynkové. Dobře jsme se najedly, zazpívaly si ale také si popovídali a načerpali nové síly.

07.08.2005 jsme vyrazili do Polska do Istebné, abychom tam spolu s místními sborovníky oslavili 75. výročí založení sboru27.08.2005 jsme oslavili zasnoubení laudatky Moniky a syna naší dirigentky Romana Kostky.

Do konce roku nás čekala jen tvrdá dřina na vánočním pásmu koled, se kterým jsme vystupovaly v Karviné, v Bystřici a také v Komorní Lhotce. A aby to bylo zase o trošku zajímavější, změnily jsme trochu svou image. Nechaly jsme si ušít teplá zimní ponča, se kterými jsme odzpívali všechny zmiňované vánoční koncerty.


snimek_025.jpg
 

Vánoční pásmo koled jsme na koncertech zahajovaly pochodem přes kostel, se svíčkami v ruce za doprovodu klavíru.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář